Een lekker makkelijk zelfgemaakt soepje.
Maïssoep
Snel, lekker, voedzaam en gezond.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- ½ eetlepel bouillonpoeder of een half blokje
- 1 eitje
- 1 blikje maïs uitgelekt
- ½ theelepel Sriracha
- 1 eetlepel pijnboompitten
Instructies
- Verwarm een scheutje olie of klontje boter in een koekenpan. Fruit het uitje en de knoflook. Zet intussen een pan(netje) met water op, zo veel als je soep wilt hebben.
- Als het water kookt zijn je uitjes en knoflook goed. Maak met het bouillonpoeder of -blokje soep van het water en voeg de uitjes en knoflook toe.
- Tik je eitje en klop het even los. Bak er in dezelfde koekenpan een omeletje van.
- Voeg de maïs toe aan de bouillon. Als je eitje klaar is snijd je de omelet in reepjes die je aan de soep toevoegt. Maak af met een scheutje sriracha en de pijnboompitjes.
Tips
Lekker als lunchsoepje, maar met een quesadilla er bij ook een hele maaltijd.
Je kunt natuurlijk ook een glad soepje maken door de staafmixer er op te zetten voordat je de omeletreepjes en pijnboompitjes toevoegt. Maar die zwemmende maïskorreltjes met dat mooie omeletje zien er wel heel vrolijk geel uit ook!
Als je trek heb in iets anders met maïs, een eitje, Sriracha of knoflook, zijn de ideeën één klikje weg.