Deze heerlijke maaltijdsalade maak je met een (geroosterd) broodje er bij. Of niet, als je die koolhydraten even niet wilt, want ook zonder brood is de salade heerlijk!
Maaltijdsalade met zalm
Deze maaltijdsalade met zalm lijkt misschien wat ingewikkeld, maar is dat zeker niet! De smaken passen heerlijk bij elkaar en omdat hij zo snel klaar is, is hij ideaal voor een zomerse avond.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 moot zalmfilet met of zonder vel
- 2 eetlepels gekruide olijfolie
- 1 limoen de helft in schijfjes, andere helft uitgeperst
- ½ Spaanse peper in dunne ringetjes
- ½ theelepel gemalen gember
- ½ theelepel gemalen citroengras
- ½ komkommer in blokjes
- 1 kleine avocado. in blokjes
- 1 bosui in ringetjes
- 100 gram mango in stukjes
- 2 sneden brood geroosterd
- ½ eetlepel sesamzaad
- ½ eetlepel zwart sesamzaad
Instructies
- Spoel de zalmfilet en dep deze droog.
- Bestrijk met 1 eetlepel olijfolie en leg in de hete grillpan. Leg de limoenschijfjes er naast. Bak de zalm eerst vijf minuten op de huid, totdat je ziet dat hij net over de helft gaar is. Keer ‘m dan voorzichtig om en bak de andere kant nog drie minuten.
- Meng de rest van de olie met limoensap, Spaanse peper, gember en citroengras. Schep de komkommer, avocado en bosui er bij en roer goed om, zodat de smaken kunnen intrekken.
- Schep de mango door de salade, leg de zalm en gebakken limoenschijfjes er bij en serveer met het brood. Bestrooi met twee soorten sesamzaadjes.
Tips
Eigenlijk is dit misschien wel een poké bowl zonder rijst. Dat moet wel lekker zijn dan toch?! Andere varianten met zalm vind je natuurlijk ook hier.