Linzen… misschien niet het eerste dat in je opkomt als je eten gaat maken. Maar ze zijn echt heerlijk én lekker voedzaam. Probeer deze salade maar eens, als lunch of maaltijdsalade met bulgur of couscous er door.
Lauwwarme linzensalade
Een snel een lunchsalade maken en gelijk iets warms eten. Dat lukt met deze snelle linzensalade.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 klein blikje linzen
- 2 eetlepels vinaigrette
- 1 theelepel honing
- 50 gram geitenkaas in kleine blokjes
- 5 blaadjes baby romaine in stukken gescheurd
- 1 bosui in stukjes
- 1 puntpaprika in stukjes
Instructies
- Warm de linzen op in een pannetje in het eigen vocht.
- Meng de vinaigrettte met de honing in een saladeschaal. Voeg achtereenvolgens de kaas, sla, bosui en paprika toe. Roer tussentijds steeds om zodat de vinaigrette goed op alle ingrediënten zit.
- Voeg tot slot de uitgelekte linzen toe.
Tips
Lekker met wat walnoten of ongezouten cashews er over.
Had je de vinaigrette nog in de koelkast staan of speciaal voor nu gemaakt? Je kunt er nog veel meer lekkers mee maken. En we hebben ook meer ideeën met linzen of geitenkaas.