Kikkererwtensoep met een eitje

Kikkererwtensoep met een eitje

Een lekker makkelijk soepje!

Kikkererwtensoep met een eitje

Wat een lekker en makkelijk soepje is dit. Je kunt variëren met de kruiden. Voeg bijvoorbeeld een ras-el-hanout toe, of knoflookpoeder en uienpoeder.
Moeilijkheid eitje
Afwas normaal
Trefwoorden eitje kikkererwten knoflook sjalot vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 1 eitje
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • ½ bouillonblokje
  • kerriepoeder
  • gemberpoeder
  • 1 blikje kikkererwten afgegoten

Instructies

  • Kook je eitje hard in ongeveer 8 minuten.
  • Fruit het sjalotje en de knoflook even aan in wat olie. Blus af met 300 ml water.
  • Breng aan de kook en voeg het bouillon­blokje, de kruiden en kikkererwten toe. Pureer de soep met de staafmixer.
  • Snijd het eitje in stukken en strooi deze over de soep.

Tips

Trek in iets anders met kikkererwten of een eitje? Mogelijkheden genoeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept