Een lekker makkelijk soepje!
Kikkererwtensoep met een eitje
Wat een lekker en makkelijk soepje is dit. Je kunt variëren met de kruiden. Voeg bijvoorbeeld een ras-el-hanout toe, of knoflookpoeder en uienpoeder.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 eitje
- 1 sjalotje gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- ½ bouillonblokje
- kerriepoeder
- gemberpoeder
- 1 blikje kikkererwten afgegoten
Instructies
- Kook je eitje hard in ongeveer 8 minuten.
- Fruit het sjalotje en de knoflook even aan in wat olie. Blus af met 300 ml water.
- Breng aan de kook en voeg het bouillonblokje, de kruiden en kikkererwten toe. Pureer de soep met de staafmixer.
- Snijd het eitje in stukken en strooi deze over de soep.
Tips
Trek in iets anders met kikkererwten of een eitje? Mogelijkheden genoeg!