Italiaanse andijviestamppot

Italiaanse andijviestamppot

Andijviestamppot is eigenlijk altijd lekker! Deze variant met een Italiaans tintje smaakt dan ook weer heerlijk.

Italiaanse andijviestamppot

Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden aardappel andijvie chorizo Italiaans mozzarella parmezaan stamppot tomaat
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 25 minuten
Porties 2 porties
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

  • oven

Ingrediënten

  • 500 gram kruimige aardappelen geschild en in stukken
  • 100 gram Italiaanse rauwe ham
  • 100 gram chorizo in stukjes
  • 2 tomaten in stukjes
  • 100 gram mozzarella geraspt
  • ½ eetlepel oregano
  • ½ eetlepel tijm
  • 10 stuks zongedroogde tomaatjes in stukjes
  • 250 gram gesneden andijvie
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  • Kook de aardappelen in licht gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Verwarm de oven voor op 180°. Spreid de plakken ham uit op een rooster met een bak er onder (of op een met bakpapier beklede bakplaat) en bak circa 8 minuten in de oven tot het knapperig is.
  • Bak de chorizo in een koekenpan tot knapperige stukjes en bak de tomaten stukjes mee tot ze zacht zijn.
  • Giet de aardappelen af en voeg de mozzarella toe. Stamp tot een smeuïge puree. Roer de kruiden, peper naar smaak, de tomaatjes en de chorizo er door en meng goed. voeg dan de andijvie toe en roer goed door.
  • Bestrooi op het bord met de Parmezaan en verkruimelde ham.

Tips

Trek in een ander stamppotje? Je vindt hier volop inspiratie. En als je toch liever iets anders met een Italiaans tintje eet, dan kunnen we je ook helpen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept