500gramkruimige aardappelen geschild en in stukken
100gramItaliaanse rauwe ham
100gramchorizo in stukjes
2tomaten in stukjes
100grammozzarella geraspt
½eetlepeloregano
½eetlepeltijm
10stukszongedroogde tomaatjes in stukjes
250gramgesneden andijvie
50gramParmezaanse kaas geraspt
Instructies
Kook de aardappelen in licht gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar.
Verwarm de oven voor op 180°. Spreid de plakken ham uit op een rooster met een bak er onder (of op een met bakpapier beklede bakplaat) en bak circa 8 minuten in de oven tot het knapperig is.
Bak de chorizo in een koekenpan tot knapperige stukjes en bak de tomaten stukjes mee tot ze zacht zijn.
Giet de aardappelen af en voeg de mozzarella toe. Stamp tot een smeuïge puree. Roer de kruiden, peper naar smaak, de tomaatjes en de chorizo er door en meng goed. voeg dan de andijvie toe en roer goed door.
Bestrooi op het bord met de Parmezaan en verkruimelde ham.
Tips
Trek in een ander stamppotje? Je vindt hier volop inspiratie. En als je toch liever iets anders met een Italiaans tintje eet, dan kunnen we je ook helpen.