Polpetta, noemen de Italianen dit broodje. Zelfs het woord smaakt al lekker in je mond, kan je nagaan hoe het broodje is!
Italiaans gehaktbroodje
Polpetta! Dat is de eigenlijke naam van Italiaans gehaktbrood.
Porties 1 portie
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 100 gram rundergehakt
- ½ bol mozzarella in kleine blokjes
- 1 eetlepel paneermeel
- 20 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 2 eetlepels melk
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 gegrilde paprika (uit een pot), in blokjes
- Italiaanse kruiden zoals oregano, basilicum, tijm, rozemarijn
- 2 plakjes ontbijtspek
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Meng alle ingrediënten behalve het ontbijtspek goed met elkaar.
- Bekleed een kleine (brood)vorm of ovenschaal met de plakjes ontbijtspek. Zorg dat de plakjes over de rand hangen. Leg hierin het gehaktmengsel en druk goed aan. Vouw het overhangende ontbijtspek er overheen.
- Schuit voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even staan en giet dan het vocht af.
Tips
Maak je een groter gehaktbrood voor meer personen? Vervang dan vanaf 4 personen de melk door een eitje, dat je door het gehaktmengsel kneedt. Dit gehaktbroodje smaakt heerlijk bij de spaghetti met rucolagremolata die je hier op de site vindt.
Voor de extra lekkere variant kun je natuurlijk ook pancetta gebruiken in plaats van ontbijtspek ;-).
Gehaktbrood kun je prima bewaren in de koelkast en koud eten, bijvoorbeeld op een knapperig broodje.
Meer uit de Italiaanse keuken? Of gewoon meer met mozzarella, gehakt of ontbijtspek? Kan allemaal!