Hartige pancakes

Hartige pancakes

Die lekkere Amerikaanse fluffy pancakes…. waarom zou je die alleen zoet als ontbijt eten? Natuurlijk zijn ze hartig ook heerlijk. De Griekse yoghurt en het bakpoeder zorgen voor die heerlijk luchtige structuur die zo bij dit gerecht hoort.

Hartige pancakes

Hartige Amerikaanse fluffy pannenkoekjes! Die zijn echt zo lekker. Dit recept is voor één portie van vier stuks, maar wedden dat je ze vaker wilt maken? Tip: ze kunnen ook in de vriezer!
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden bloem eitje Griekse yoghurt parmezaan vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Porties 4 stuks
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 75 gram Griekse yoghurt
  • 1 eitje
  • 30 gram bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • snuf peper
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 blaadjes basilicum in kleine stukjes geknipt of gescheurd

Instructies

  • Tik je eitje en meng het met behulp van een garde met de Griekse yoghurt. Als het geheel goed gemengd is, voeg je bloem, bakpoeder en zout toe. Roer rustig tot een dik beslag. Voeg tot slot de peper, kaas en basilicum toe en roer nog even door.
  • Verwarm wat olie of boter in de pan. Maak met een jus-opscheplepel of kleine soeplepel bergjes beslag in de pan. Zorg dat ze voldoende uit elkaar liggen. Als je pan groot genoeg is, passen er net vier in.
  • Bak je pancakes op laag vuur tot de bovenkant een beetje begint te stollen (aan de randen). Keer met behulp van een spatel en bak de andere kant nog een minuutje.

Tips

Deze hartige pannenkoekjes smaken prima met wat tomaatjes, een beetje extra kaas en een scheutje balsamicoazijn. Maar je kunt er natuurlijk ook champignons bij bakken, of stukjes paprika. Ook met de kruiden kun je variëren.
Het basisrecept voor de ‘gewone’ Amerikaanse pancakes vind je natuurlijk ook hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept