Harira
Eén van de lekkerste soepen die ik ooit gemaakt heb! Licht pittig, goed vullend en bomvol smaken, deze variant op de bekende Marrokaanse soep. Lekker met een stuk zacht brood, zoals het hoort. Dit recept is voor 3 ruime porties, want deze soep wil je gewoon invriezen om vaker dan 1x van te kunnen genieten!
Porties 3 porties
Calorieën 500kcal
Ingrediënten
- 300 gram soepvlees of sukade, of runderrib, of hacheevlees
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel chilipoeder of cayennepeper
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- peper en zout naar smaak
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 handje verse peterselie gehakt
- 1 handje bladselderij gehakt
- 200 gram prei in dunne ringetjes
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 75 gram gebakken spekjes
- 1 blokje rundvleesbouillon
- 1 groot blik tomatenpolpa
- 1 klein blikje linzen
- 1 klein blikje kikkererwten
Instructies
- Meng het vlees met de poederkruiden en de geperste knoflook en laat een tijdje lekker intrekken.
- Bak het vlees rondom bruin in de pan. Voeg daarna de verse kruiden, de ui en de prei toe en bak even mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree en de spekjes toe en bak dit ook even mee. Giet er een ruime liter water bij en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat lekker lang pruttelen op een laag vuur. Minstens anderhalf uur, langer mag.
- Voeg een half uur voor je wilt gaan eten de tomatenpolpa, de linzen en de kikkererwten toe. Geniet van deze verrukkelijke maaltijdsoep!
Tips
Heb je de poederkruiden niet allemaal tussen je kruiden staan en je wilt ze liever niet los kopen? Vervang ze dan door 2 eetlepels Ras El Hanout. En die hoor je echt tussen je kruidenpotjes te hebben staan ;-).
Toch liever een sneller soepje? Inspiratie genoeg!
Nutrition
Calories: 500kcal