Eiersalade

Tot vandaag stond er nog geen recept voor eiersalade op Het getikte eitje. Da’s raar! Dat maak ik bij deze goed met een frisse variant.

Eiersalade

Op een broodje, op een toastje, bij de lunch of bij de borrel, eiersalade is altijd lekker!
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden augurk bosui eitje kruiden mayonaise mosterd
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 7 minuten
Porties 1 schaaltje
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel mayonaise of Griekse yoghurt voor een slanke variant
  • ½ theelepel mosterd
  • 1 kleine augurk in hele kleine stukjes
  • ½ bosui in fijne ringetjes
  • kerriepoeder naar smaak
  • paprikapoeder naar smaak
  • zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Kook de eieren in een minuut of acht hard. Laat ze schrikken onder de koude kraan. Als ze voldoende zijn afgekoeld kun je ze pellen. Hak ze in kleine stukjes.
  • Meng alle andere ingrediënten goed door elkaar. Voeg de stukjes ei toe.

Tips

Natuurlijk hebben we heel veel ideeën met een eitje! En voor brunch of borrel vind je ook veel inspiratie.
Ook lekker: twee fijngesneden ansjovisjes (uit een potje) toevoegen aan bovenstaand recept. En een teentje knoflook uit de pers past ook prima (maar dat moet je bezoek ook leuk vinden 😉 ).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept