Natuurlijk kennen we de rode shakshuka inmiddels allemaal. Die heerlijke tomatensaus met gepocheerde eieren. Ook zo’n gerecht waarmee je eindeloos kunt variëren. Bijvoorbeeld deze groene.
Groene shakshuka
De klassieke shakshuka, met tomatensaus, is natuurlijk al heerlijk. Maar misschien wil je eens variëren en met shakshuka is dat echt heel gemakkelijk. Probeer maar!
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 sjalotje gesnipperd
- 1 teentje knoflook uit de pers
- 1/2 cm verse gember fijngesneden
- 1 theelepel citroengras
- 200 gram verse spinazie
- 50 gram edamame boontjes vriezer
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eieren
Instructies
- Fruit het sjalotje even aan in een koekenpan of wokpan met de knoflook en gember. Bak het citroengras even mee. Voeg, steeds met kleine beetjes, de spinazie toe en roer tot deze geslonken is.
- Voeg de ontdooide edamame boontjes toe en roer ze goed door de spinazie. Voeg dan de yoghurt toe. Zorg dat het mengsel net niet kookt, anders loop je het risico dat de yoghurt gaat schiften (hoewel Griekse yoghurt dat niet zo gauw doet) .
- Maak twee kuiltjes in het mengsel en tik hierin je eitjes. Leg een deksel op de pan en laat de eitjes stollen. Breng op smaak met vers gemalen peper.