Daar is-‘ie weer. Het voordeel van je basics zelf maken: je kunt precies de smaken maken die je zelf wilt. Dat geldt natuurlijk ook voor granola. De één wil liever wat zoeter, meer of minder noten, zaden… Je kunt er door doen wat je wilt!
Nog een voordeel: granola kun je met een paar basis ingrediënten maken. Dus het meeste heb je, in één of andere variant, wel in huis.
Granola
Zelfgemaakte granola, heerlijk door de yoghurt of gewoon als tussendoortje!
Porties 1 voorraadbus
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 100 gram havervlokken
- 200 gram gemengde ongebrande noten grofgehakt
- snufje zout
- 75 ml ahornsiroop
- 75 ml blauwe bessensiroop
- 50 gram rozijnen
- 1 theelepel speculaaskruiden
Instructies
- Verwarm de oven op voor op 160°. Bekleed je bakplaat met bakpapier.
- Schep alle ingrediënten, behalve de rozijnen, goed door elkaar. Spreid uit over de bakplaat en schuif voor 25-35 minuten in de oven. Roer elke tien minuten even om. Laat afkoelen en meng de rozijnen er door.
Tips
Dat is lekker bij een ontbijtje. En daar vind je nog meer ideeën voor hier op de site trouwens.
Granola kun je prima bewaren in een goed af te sluiten bus of pot.