Granola

Granola

Daar is-‘ie weer. Het voordeel van je basics zelf maken: je kunt precies de smaken maken die je zelf wilt. Dat geldt natuurlijk ook voor granola. De één wil liever wat zoeter, meer of minder noten, zaden… Je kunt er door doen wat je wilt!

Nog een voordeel: granola kun je met een paar basis ingrediënten maken. Dus het meeste heb je, in één of andere variant, wel in huis.

Granola

Zelfgemaakte granola, heerlijk door de yoghurt of gewoon als tussendoortje!
Moeilijkheid eitje
Afwas geen
Trefwoorden ahornsiroop havermout noten rozijnen veganistisch vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 35 minuten
Porties 1 voorraadbus
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

  • oven

Ingrediënten

  • 100 gram havervlokken
  • 200 gram gemengde ongebrande noten grofgehakt
  • snufje zout
  • 75 ml ahornsiroop
  • 75 ml blauwe bessensiroop
  • 50 gram rozijnen
  • 1 theelepel speculaaskruiden

Instructies

  • Verwarm de oven op voor op 160°. Bekleed je bakplaat met bakpapier.
  • Schep alle ingrediënten, behalve de rozijnen, goed door elkaar. Spreid uit over de bakplaat en schuif voor 25-35 minuten in de oven. Roer elke tien minuten even om. Laat afkoelen en meng de rozijnen er door.

Tips

Dat is lekker bij een ontbijtje. En daar vind je nog meer ideeën voor hier op de site trouwens.
Granola kun je prima bewaren in een goed af te sluiten bus of pot.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept