Gevulde zoete aardappel

Gevulde zoete aardappel

Zoete aardappel is zo’n heerlijk variabel ding. Ik had er nog eentje liggen en wilde er eens iets anders mee doen dan normaal. Het werd vullen met de groenten die ik in huis had en lekker veel kaas.

Gevulde zoete aardappel

Lekker, zoete aardappel. Op heel veel manieren, bijvoorbeeld deze gevulde variant.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden geitenkaas Griekse yoghurt limoen linzen spinazie vegetarisch zoete aardappel
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 5 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • ½ zoete aardappel of één kleine
  • 75 gram rode linzen
  • 1 handje spinazie
  • 1 eetlepel geraspte kaas geitenkaas
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel limoensap
  • ½ theelepel chilivlokken

Instructies

  • Prik wat gaatjes in de zoete aardappel en pof ‘m in de magnetron in ongeveer 10 minuten. Schep het binnenste uit aardappel en snijd in stukjes.
  • Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en zet de pan terug met de warmtebron heel laag. Voeg voeg de spinazie toe en roer goed door zodat deze slinkt.
  • Voeg de kaas en de zoete aardappelstukjes toe. Vul de uitgeholde aardappel met het mengsel. Roer de yoghurt los met het limoensap en de chilivlokken en schep er bovenop.

Tips

Meer variatie met zoete aardappel vind je natuurlijk ook hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept