Zoete aardappel is zo’n heerlijk variabel ding. Ik had er nog eentje liggen en wilde er eens iets anders mee doen dan normaal. Het werd vullen met de groenten die ik in huis had en lekker veel kaas.
Gevulde zoete aardappel
Lekker, zoete aardappel. Op heel veel manieren, bijvoorbeeld deze gevulde variant.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- ½ zoete aardappel of één kleine
- 75 gram rode linzen
- 1 handje spinazie
- 1 eetlepel geraspte kaas geitenkaas
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel limoensap
- ½ theelepel chilivlokken
Instructies
- Prik wat gaatjes in de zoete aardappel en pof ‘m in de magnetron in ongeveer 10 minuten. Schep het binnenste uit aardappel en snijd in stukjes.
- Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en zet de pan terug met de warmtebron heel laag. Voeg voeg de spinazie toe en roer goed door zodat deze slinkt.
- Voeg de kaas en de zoete aardappelstukjes toe. Vul de uitgeholde aardappel met het mengsel. Roer de yoghurt los met het limoensap en de chilivlokken en schep er bovenop.
Tips
Meer variatie met zoete aardappel vind je natuurlijk ook hier.