Portobello’s, ook wel reuzenchampignons genoemd, lenen zich heel goed om te vullen. Je kunt hiervoor ook grote normale champignons gebruiken.
Gevulde portobello
Lekker, gevulde paddenstoelen. De smaak van geitenkaas en pijnboompitten past heel goed bij de aardse smaak van de portobello.
Porties 1 portie
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 1 kleine ui gesnipperd
- ½ puntpaprika in stukjes
- 2 portobello’s
- 50 gram geitenkaas in plakjes
- tijm
- 1 eetlepel pijnboompitten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Fruit de ui en bak de paprika even mee.
- Snijd de steeltjes uit de portobello’s en borstel ze schoon.
- Vul de portobello’s met het paprika mengsel, bedek met geitenkaas en strooi de tijm en pijnboompitten er over.
- Schuif voor 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Tips
Wil je deze gevulde portobello’s als voorgerecht maken, reken dan op één paddenstoel per persoon. Als hoofdgerecht kun je er twee serveren, bijvoorbeeld op rucolarisotto.
Zoek je meer inspiratie voor gerechten met geitenkaas of paddenstoelen?