Gevulde portobello

Gevulde portobello

Portobello’s, ook wel reuzenchampignons genoemd, lenen zich heel goed om te vullen. Je kunt hiervoor ook grote normale champignons gebruiken.

Gevulde portobello

Lekker, gevulde paddenstoelen. De smaak van geitenkaas en pijnboompitten past heel goed bij de aardse smaak van de portobello.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden geitenkaas paddenstoelen paprika pijnboompitjes portobello vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 13 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

  • oven

Ingrediënten

  • 1 kleine ui gesnipperd
  • ½ puntpaprika in stukjes
  • 2 portobello’s
  • 50 gram geitenkaas in plakjes
  • tijm
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Fruit de ui en bak de paprika even mee.
  • Snijd de steeltjes uit de portobello’s en borstel ze schoon.
  • Vul de portobello’s met het paprika mengsel, bedek met geitenkaas en strooi de tijm en pijnboompitten er over.
  • Schuif voor 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Tips

Wil je deze gevulde portobello’s als voorgerecht maken, reken dan op één paddenstoel per persoon. Als hoofdgerecht kun je er twee serveren, bijvoorbeeld op rucolarisotto.
Gevulde portobello met rucolarisotto
Zoek je meer inspiratie voor gerechten met geitenkaas of paddenstoelen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept