Gemarineerde biefstuk met wortelpuree
Een lekker biefstukje, ik vind het een verwennerij. Ik wilde er wel eens iets anders mee doen, en zo is langzaam maar zeker dit gerecht ontstaan. Ik ga het zeker vaker maken, en kan het je echt aanraden het ook eens te doen.
Porties 1 portie
Calorieën 450kcal
Ingrediënten
- 150 gram biefstuk
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 klein rood pepertje
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel djahé
- 200 gram worteltjes
- 200 gram broccoli/bloemkool
- 1 teentje knoflook
- 50 gram ricotta
- 1 eetlepel pompoenpitten
Instructies
- Snijd de biefstuk in blokjes/reepjes en marineer deze met de ketjap, rode peper, laos en djahé. Laat minimaal 10 minuten intrekken.
- Bak ondertussen de worteltjes op hoog vuur, ongeveer 5 minuten, met een beetje peper en zout. Voeg dan een scheut water toe en laat de worteltjes 10 minuten stomen met de deksel op de pan.
- Kook de broccoli/bloemkool in ruim water, voor 5 minuten. En bak ondertussen de biefstuk, regelmatig even omscheppen.
- Giet de worteltjes af, en doe ze samen met de ricotta en een teentje knoflook in de keukenmachine. Even laten draaien tot het de structuur heeft van een fijne puree.
- Voeg alles samen op een bordje en garneer met de pompoenpitten.
Tips
Ik had iets meer wortelpuree gemaakt dan in het recept, maar dat staat nu fijn in de koelkast, daar ga ik morgen met de lunch van genieten! Kan prima op een cracker of een broodje.
Nog andere ideeën met wortel vind je natuurlijk ook hier.
Nutrition
Calories: 450kcal