Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Gegrilde tomatensoep

Gegrilde tomatensoep

Gegrilde tomatensoep

Dit is geen gewone tomatensoep, nee, het is er eentje bomvol smaak. Zo lekker, dat mijn schoonmoeder (die echt overal Maggi door doet) na één hap riep: "Nou, hier hoeft geen Maggi door hoor!"
Moeilijkheid niet moeilijk
Afwas heel weinig
Trefwoorden knoflook paprika tomaat veganistisch vegetarisch
Bereiding 1 uur 15 minuten
Porties porties
Calorieën 175kcal
Recept van Annemiek

Benodigdheden

  • oven
  • staafmixer

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 10 tomaten
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 2 blokjes groentebouillon

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°. Leg een velletje bakpapier op de bakplaat. Snijd alle groenten doormidden en verdeel over de bakplaat, ondersteboven. Besprenkel met een beetje olie en schuif de bakplaat in de oven, voor een half uur.
  • Zet een ruime pan op het fornuis. De uien en de knoflook kunnen zo van de bakplaat de pan in. Van de paprika's en de tomaten kun je nu heel makkelijk het velletje af halen. Daarna kunnen ze ook de pan in. Giet water erbij, tot alle groenten net onder staan, voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat de soep een half uur koken.
  • Pureer de soep met de staafmixer.

Tips

Hou je van balletjes in de soep? Maak ze dan eens van kipgehakt! Even aanbraden in de pan, dan behouden ze meer smaak. Na het pureren kun je ze dan aan de soep toevoegen.
Dit recept bevat bewust meerdere porties, want deze soep is heel makkelijk in te vriezen. Kan prima als een maaltijdsoep, met een lekker (stok-)broodje met (zelfgemaakte) kruidenboter.
Toch trek in een ander soepje? Inspiratie genoeg!

Nutrition

Calories: 175kcal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept