Gegrilde tomatensoep
Dit is geen gewone tomatensoep, nee, het is er eentje bomvol smaak. Zo lekker, dat mijn schoonmoeder (die echt overal Maggi door doet) na één hap riep: "Nou, hier hoeft geen Maggi door hoor!"
Porties 3 porties
Calorieën 175kcal
Benodigdheden
- oven
- staafmixer
Ingrediënten
- 2 rode paprika's
- 10 tomaten
- 5 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 2 blokjes groentebouillon
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°. Leg een velletje bakpapier op de bakplaat. Snijd alle groenten doormidden en verdeel over de bakplaat, ondersteboven. Besprenkel met een beetje olie en schuif de bakplaat in de oven, voor een half uur.
- Zet een ruime pan op het fornuis. De uien en de knoflook kunnen zo van de bakplaat de pan in. Van de paprika's en de tomaten kun je nu heel makkelijk het velletje af halen. Daarna kunnen ze ook de pan in. Giet water erbij, tot alle groenten net onder staan, voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat de soep een half uur koken.
- Pureer de soep met de staafmixer.
Tips
Hou je van balletjes in de soep? Maak ze dan eens van kipgehakt! Even aanbraden in de pan, dan behouden ze meer smaak. Na het pureren kun je ze dan aan de soep toevoegen.
Dit recept bevat bewust meerdere porties, want deze soep is heel makkelijk in te vriezen. Kan prima als een maaltijdsoep, met een lekker (stok-)broodje met (zelfgemaakte) kruidenboter.
Toch trek in een ander soepje? Inspiratie genoeg!
Nutrition
Calories: 175kcal