Frisse aardappelsalade

Frisse aardappelsalade

Een aardappelsalade is eigenlijk altijd lekker, of het nu warm of koud buiten is. En wat let je om ook in de herfst lekker naar buiten te gaan voor een picknick in de buitenlucht? Deze salade gaat graag met je mee.

Frisse aardappelsalade

Heel lekker op warme dagen, deze frisse salade. Hij is super makkelijk te maken, en nog gezond en 'slank' ook!
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden aardappel beenham dille Griekse yoghurt knoflook peper salade slank sperziebonen
Voorbereiding 25 minuten
Bereiding 5 minuten
Porties 1 portie
Calorieën 375kcal
Recept van Annemiek

Ingrediënten

  • 200 gram aardappels (vastkokend) geschild en in blokjes gesneden
  • 200 gram sperziebonen schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 100 gram beenhamreepjes
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt 0% vet
  • 20 gram dille in kleine stukjes geknipt of gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • paar draaien peper

Instructies

  • Breng een pan met ruim water aan de kook, en voeg een groentebouillonblokje toe. Kook de aardappels en sperziebonen tegelijk gaar in ongeveer 12-14 minuten.
  • Giet de aardappels en sperziebonen af en laat een uurtje afkoelen.
  • Meng in een ruime kom de aardappels, sperziebonen, beenhamreepjes, yoghurt, dille, knoflook en de peper door elkaar. En klaar is de salade!
  • Je kunt hem nu meteen eten, maar deze frisse salade wordt nog lekkerder als je hem nog een uurtje in de koelkast zet. Dan wordt hij nog frisser, en trekken de smaken van de kruiden even goed in.

Tips

Ook lekker met broccoli in plaats van sperziebonen.
Variëren met aardappel, sperziebonen of Griekse yoghurt? Go for it!

Nutrition

Calories: 375kcal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept