200gram aardappels (vastkokend)geschild en in blokjes gesneden
200gramsperziebonenschoongemaakt en in stukjes gesneden
100grambeenhamreepjes
2eetlepelsGriekse yoghurt0% vet
20gramdillein kleine stukjes geknipt of gesneden
1teentjeknoflook
paardraaienpeper
Instructies
Breng een pan met ruim water aan de kook, en voeg een groentebouillonblokje toe. Kook de aardappels en sperziebonen tegelijk gaar in ongeveer 12-14 minuten.
Giet de aardappels en sperziebonen af en laat een uurtje afkoelen.
Meng in een ruime kom de aardappels, sperziebonen, beenhamreepjes, yoghurt, dille, knoflook en de peper door elkaar. En klaar is de salade!
Je kunt hem nu meteen eten, maar deze frisse salade wordt nog lekkerder als je hem nog een uurtje in de koelkast zet. Dan wordt hij nog frisser, en trekken de smaken van de kruiden even goed in.