Deze Spaanse bladerdeeghapjes kunnen bij de tapas eigenlijk niet ontbreken. En weet je wat het grappige is? Je kunt ze met alles vullen en ze zijn super makkelijk om te maken.
Empanadas
Gemakkelijk te maken, je kunt ze vullen met wat je maar wilt en ze horen écht bij tapas. Empanadas!
Porties 6 stuks
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 1 kleine ui fijngesneden
- 1 teentje knoflook uit de pers
- ½ Spaanse peper fijngesneden
- 200 gram kipgehakt
- 1 paprika in stukjes
- 6 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 1 eetlepel melk
Instructies
- Verwarm de oven voorop 200° en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Fruit de ui met de knoflook en de peper even aan. Voeg het gehakt toe en bak dit gaar. Voeg dan de paprikablokjes toe en bak even mee.
- Steek eventueel rondjes uit de bladerdeegplakjes, of maak driehoekjes. Schep op elk bladerdeeg plakje wat gehaktmengsel en vouw het dicht. Druk de randen aan met een vork en prik wat gaatjes in de bovenkant. Besmeer met een beetje melk en bak de empanadas in 15 minuten goudbruin en gaar.
Tips
Empanadas zijn makkelijk en veelzijdig. Er staan nog meer varianten op de website. En als je iets anders met bladerdeeg wilt maken, is er ook keuze genoeg.