Dessertglas

Dessertglas

Je kúnt het ook in een klein glaasje doen. Maar dit dessert, helemaal voor jou alleen, mag best in een glas. Gewoon, omdat het kan. Ik maakte het met mango, maar natuurlijk kun je elke fruitsoort die je lekker vindt gebruiken.

Dessertglas

Helemaal voor jezelf alleen een toetje maken. Waarom niet? Het is zó klaar en als het er mooi uitziet, geniet je er extra van.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden chocolade fruit Griekse yoghurt mango veganistisch vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 5 eetlepels Griekse yoghurt of soyayoghurt als je 't vegan wilt houden
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • ½ mango geschild, ander fruit kan ook
  • 20 gram chocolade extra puur smaakt lekker bij fruit; grof gehakt

Instructies

  • Roer de Griekse yoghurt los met de vanillesuiker en proef even of je 'm zoet genoeg (maar niet té zoet) vindt. Je kunt de suiker ook achterwege laten, zeker als je erg zoet fruit hebt.
  • Pureer de mango in de Nutribullet.
  • Maak laagjes in je glas: eerst wat chocolade (want dan heb je als laatste hap nog die chocosmaak), dan afwisselend yoghurt en fruit. Sluit weer af met chocolade en ga lekker genieten.

Tips

Meer dessert ideeën vind je natuurlijk ook hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept