Courgette en komkommer met avocado-rucola-saus
Met de ingrediënten had ik oorspronkelijk een heel ander recept in gedachten. Het idee om een saus te maken van de avocado met de rucola ontstond pas tijdens het koken. Een gokje, maak het bleek gelukkig echt heel lekker.
Porties 1 portie
Calorieën 625kcal
Ingrediënten
- ½ avocado
- 50 gram rucola
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook
- peper en zout naar smaak
- 1 courgette in blokjes
- ½ komkommer in blokjes
- 150 gram kipfilet in blokjes
Instructies
- Halveer een avocado en pureer deze, samen met de rucola, de olie, de knoflook en peper en zout in de keukenmachine tot een gladde saus. Als hij nog wat dik is, kun je er tijdens het koken nog wat kookroom aan toe voegen.
- Snijd de courgette en de komkommer in blokjes. Haal bij de komkommer het binnenste er even uit. Snijd ook meteen de kipfilet even in blokjes.
- Bak de courgette en komkommer ongeveer 5 minuten. Bak ondertussen de kipfilet in een andere pan.
- Voeg de saus toe aan de groenten en laat goed warm worden. Voeg, indien nodig, een scheutje kookroom toe.
Tips
Meer ideeën met kip vind je ook hier.
Nutrition
Calories: 625kcal