Chili empanadas

Chili empanadas

Empanadas! Een bladerdeegpakketje met vulling, in dit geval chili. Super makkelijk om te maken en smaakt heerlijk. Nog een voordeel: je kunt er ook je restjes in kwijt ;-).

Chili empanadas

Bonen zijn gezond én lekker. Maar het is soms best lastig om te bedenken wat je ermee gaat maken. Probeer deze chili empanadas dan eens. Snel klaar en super voedzaam.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden avocado bladerdeeg bonen chorizo kaas pintobonen tomaat
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Wachten terwijl de oven de rest doet 20 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

  • oven

Ingrediënten

  • 1 stukje chorizo in blokjes
  • ¼ Habanero of andere Spaanse peper
  • 1 tomaat in stukjes
  • 100 gram bonen bijvoorbeeld pintobonen of zwarte bonen
  • 1 kleine avocado in stukjes
  • 1 handje geraspte kaas
  • 2 plakjes bladerdeeg

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°
  • Bak de stukjes chorizo in een hete pan zonder vetstof knapperig. Voeg de peper toe en bak deze even mee. Voeg daarna de tomaat toe en laat het vocht dat hierbij vrijkomt verdampen. Voeg vervolgens ook de bonen toe en warm deze even mee.
  • Zet de warmtebron uit en voeg de avocadostukjes en geraspte kaas toe. Roer nog even door.
  • Rol de ontdooide plakjes bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad met een deegroller uit tot anderhalf keer de oorspronkelijke grootte. Let op: strooi vóór het rollen ook wat bloem op de bovenkant van het bladerdeeg, dan gaat het niet aan je roller plakken.
  • Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep op elk plakje de helft van het bonenmengsel en vouw de pakketjes dicht. Als je mooie halve maantjes wilt, snij je eerst een rondje uit het deeg (zo groot mogelijk), maar je kunt ze ook als flapjes (driehoekjes) dicht vouwen. Druk de randen goed aan en bestrijk de bovenkant met een klein beetje melk.
  • Bak de empanada's twintig minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi goudbruin zijn.

Tips

Je kunt empanada’s maken met elke soort vulling die je wilt. Heb je nog een restje maïs? Kan er door. Gehakt in plaats van chorizo? Geen probleem. Je kunt ‘m natuurlijk ook vegetarisch maken. Let er wel op dat je niet te veel vulling maakt, anders vouw je de pakketjes niet meer makkelijk dicht. Heb je toch vulling over? Lekker in een wrap morgen (koud of warm).
Meer recepten met bonen, chorizo, avocado en bladerdeeg vind je hier ook.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept