Als je (oud) brood over hebt, kun je natuurlijk met het broodrooster aan de slag, of wentelteefjes maken. Maar een andere optie is om er deze broodfrietjes van te maken. Natuurlijk helemaal naar je eigen smaak. Voor bij de borrel of als onderdeel van een salade, je kunt er alle kanten mee op.
Broodfrietjes
Deze broodfrietjes maak je heel eenvoudig van een paar sneetjes (oud) brood. Lekker naar je eigen smaak en met je eigen kruiden.
Porties 1 portie
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 2 sneetjes brood mag een paar dagen oud zijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels kruiden naar smaak, ik gebruikte zwarte peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Snijd de korstjes van het brood en de rest in reepjes.
- Meng de olijfolie met de kruiden en wentel de broodfrietjes er door, zodat alle kanten bedekt zijn.
- Bak de frietjes op een met bakpapier beklede bakplaat gedurende 8 minuten in de voorverwarmde oven.
Tips
Lekker met een eenvoudig sausje van Griekse yoghurt, mosterd, citroensap en wat olijfolie.
Je kunt kruiden naar smaak gebruiken, bijvoorbeeld paprikapoeder of cajunkruiden. Mijn volgende batch wordt met uienpoeder en een sausje met sour cream er bij.
Meer inspiratie voor bij de borrel vind je hier.