Je mag jezelf best eens op iets lekker trakteren. En mocht er iemand langskomen, dan mogen ze meesnoepen. Maar dit broccolibrood is zó lekker, dat wil je eigenlijk niet delen ;-).
Broccolibrood
Een makkelijk en lekker recept! Dé basis voor een klein feestje op tafel, maar ook ideaal om alle restjes uit je koelkast mee op te maken. Door de kikkererwtenmeel bevat het minder koolhydraten dan wanneer je gewone meel of bloem gebruikt.
Porties 2 porties
Calorieën 645kcal
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 250 gram broccoli
- 20 gram verse kruiden bv basilicum, peterselie, rucola of italiaanse kruidenmix
- 100 gram kikkererwtenmeel
- 4 kleine eitjes
- diverse smeersels bv roomkaas, hummus, sour cream of tzatziki
- diverse beleg bv kipfilet, ham, zalm of kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Meng de broccoli, de kruiden, het meel en natuurlijk de eieren in de keukenmachine. Je kunt het wat grof laten, of wat fijner malen, net wat je zelf lekkerder vindt.
- Leg een velletje bakpapier op een bakplaat en schenk daar het mengsel op uit. Strijk het glad tot het ongeveer een dikte heeft van een halve centimeter.
- Bak het broccolibrood een half uurtje in de oven. Ondertussen kun je allerlei soorten smeersels en beleg (speciaal ervoor gekocht, of gewoon wat je nog hebt staan in de koelkast) op tafel zetten of op een serveerplank leggen.
- Laat het broccolibrood even afkoelen als het uit de oven komt en verwijder dan voorzichtig het bakpapier. Het brood kun je het makkelijkste snijden met een pizzasnijder. Smakelijk!
Tips
Nutrition
Calories: 645kcal