Wie zegt dat lekker en koolhydratenvrij niet samen gaan moet echt deze spiezen eens proberen.
Bloemkoolspiezen
Een lekker, licht, vegetarisch en koolhydratenvrij gerecht!
Porties 1 portie
Calorieën 465kcal
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel djahé
- 1 theelepel kerriepoeder
- ½ bloemkool in roosjes gesneden
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel tahin
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel sambal
- 200 gram Chinese roerbakgroenten
- 150 gram broccoli-rijst
Instructies
- Maak een marinade met de olie en alle kruiden. Schep hier de bloemkoolroosjes door en laat het even intrekken. Verwarm ondertussen de oven voor op 240°.
- Rijg de bloemkoolroosjes op saté- of tapasprikkers en gaar ze 15 minuten in de oven. Zet daarna de oven op grillstand en grill de spiezen nog 3 minuten.
- Meng de yoghurt met de Tahin, knoflook en sambal en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Bak de Chinese roerbakgroenten met een beetje ketjap manis en bak het laatste minuutje de broccoli-rijst mee.
- Haal de spiezen uit de oven en leg ze op de groenten. Giet de saus eroverheen en lekker en verantwoord smullen maar!
Tips
Hier vind je meer lekkere recepten met bloemkool en Griekse yoghurt.
Nutrition
Calories: 465kcal