Bloemkoolbroodje met kipgehaktburger
Weet je wat er nóg lekkerder is dan een broodje burger? Een zelfgemaakte kipgehaktburger op een zelfgemaakt bloemkoolbroodje. Ingewikkeld en veel werk? Valt écht reuze mee. De smaak is het sowieso meer dan waard.
Porties 1 portie
Calorieën 630kcal
Ingrediënten
- 150 gram bloemkoolroosjes
- 50 gram kikkererwtenmeel
- ½ theelepel bakpoeder
- 1 eitje
- 150 gram kipgehakt
- 1 theelepel kerriepoeder
- peper, zout en knoflook naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Maal de bloemkool fijn in de keukenmachine, en voeg er dan het kikkererwtenmeel, het bakpoeder, de kruiden en het eitje aan toe. Schenk het mengsel in 2 bergjes uit op een met een bakpapiertje beklede bakplaat. Maak er mooie rondjes van, van ongeveer een centimeter dik. Bak de broodjes een half uur in de oven.
- Kneed ondertussen het gehakt, samen met kruiden naar smaak, eerst tot een bal, en daarna tot een burger. Bak de burger in de koekenpan om en om rustig goudbruin en gaar, in ongeveer 10 minuten.
- Serveer de burger met een paar schijfjes komkommer, een lekkere schep sour cream en eventueel een paar pompoenpitjes.
Tips
Meer burgerinspiratie vind je natuurlijk ook hier op de website.
Nutrition
Calories: 630kcal