Herfsttijd is stampottijd! Laat die wind maar gieren, laat de regen maar plensen, jij kruipt met je stamppotje op de bank.
Bietenstamppot met witte kaas
Een lekker, eenvoudig en vegetarisch stamppotje! Kán natuurlijk in alle seizoenen, maar past vooral bij de herfst…
Porties 1
Calorieën 500kcal
Benodigdheden
- pureestamper
Ingrediënten
- 250 gram kruimige aardappelen
- 2 grote gekookte bietjes
- 1 kleine rode ui
- 1 eetlepel crème fraîche
- 100 gram witte kaas blokjes
Instructies
- Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook in ongeveer 15 minuten gaar.Ondertussen snijd je de bietjes in blokjes en snipper je de ui. Bak de bietjes in een scheut bakboter of olie. Bak de gesnipperde ui ook kort even mee.
- Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper. Dit hoeft niet te fijn. Schep er de crème fraîche door en breng op smaak met zout en peper. Roer daarna de bietjes met de ui erdoor. Schep in een kommetje en maak af met de kaasblokjes.
Tips
Deze stamppot eet je bij voorkeur lekker onder je dekentje (ja hoor, het mag weer!) op de bank.
Misschien was dit al een restje, maar het kan natuurlijk dat je crème fraîche over hebt. Of aardappels. Dan vind je hier weer inspiratie.
Nutrition
Calories: 500kcal