Biefstuk met aardbeiensaus

Biefstuk met aardbeiensaus

Klinkt spannend? Dat is het ook wel een beetje. Maar de peper en balsamicoazijn halen de friszoete smaak van de aardbeien helemaal op. En zo past de saus perfect bij een goed gebakken biefstukje.

Biefstuk met aardbeiensaus

Klinkt gek? Dat kan, maar het smaakt echt heerlijk!
Moeilijkheid eitje
Afwas normaal
Trefwoorden aardbeien biefstuk fruit hoofdgerecht vlees
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 1 biefstuk of, heel luxe, ossenhaasje op kamertemperatuur
  • 5 grote aardbeien gewassen
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • zwarte peper

Instructies

  • Bak de biefstuk in wat olie of boter rondom bruin en dan totdat hij zo gaar is als je lekker vindt. Bestrooi een stuk aluminiumfolie met grof zout en leg daarop je gebakken biefstukje. Vouw goed dicht en laat nog een paar minuten rusten.
  • Pureer de aardbeien met de balsamico azijn en zwarte peper naar smaak.
  • Giet je saus over de biefstuk.

Tips

Lekker met gekookte (nieuwe) aardappeltjes of snelle aardappelgratin en een lichte groene salade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept