Klinkt spannend? Dat is het ook wel een beetje. Maar de peper en balsamicoazijn halen de friszoete smaak van de aardbeien helemaal op. En zo past de saus perfect bij een goed gebakken biefstukje.
Biefstuk met aardbeiensaus
Klinkt gek? Dat kan, maar het smaakt echt heerlijk!
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 biefstuk of, heel luxe, ossenhaasje op kamertemperatuur
- 5 grote aardbeien gewassen
- 1 eetlepel balsamico azijn
- zwarte peper
Instructies
- Bak de biefstuk in wat olie of boter rondom bruin en dan totdat hij zo gaar is als je lekker vindt. Bestrooi een stuk aluminiumfolie met grof zout en leg daarop je gebakken biefstukje. Vouw goed dicht en laat nog een paar minuten rusten.
- Pureer de aardbeien met de balsamico azijn en zwarte peper naar smaak.
- Giet je saus over de biefstuk.
Tips
Lekker met gekookte (nieuwe) aardappeltjes of snelle aardappelgratin en een lichte groene salade.