BBQ pulled chicken kipsalon

BBQ pulled chicken kipsalon

Fastfood, maar dan gezond! Kipsalon met aardappeltjes en Griekse yoghurt in plaats van kapsalon met frites en mayo. Maar zéker heel erg lekker!

BBQ pulled chicken kipsalon

Kapsalon, maar dan gezond én met een zomers BBQ smaakje.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden aardappel hoofdgerecht kip komkommer tomaat
Voorbereiding 2 minuten
Bereiding 45 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

  • oven

Ingrediënten

  • 1 kipfilet gekookt
  • 2 eetlepels barbecue saus zelfgemaakt
  • 200 gram krieltjes voorgekookt
  • 2 tomaten in stukjes
  • 1 handje geraspte kaas
  • ½ komkommer in stukjes
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt

Instructies

  • Kook, als je dat nog niet gedaan hebt, de kip in water met een bouillonblokje. Dit duurt zo'n 20 minuten, de kip is gaar als hij komt bovendrijven. Maak met behulp van twee vorken (of je vuurvaste vingers) pulled chicken.
  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Vermeng de pulled chicken met de barbecue saus. Dat kan in de ovenschaal waar de rest zo bij gaat.
  • Voeg de krieltjes en de tomatenblokjes toe en bestrooi met de geraspte kaas. Zet ongeveer 20 minuten in de oven (tot de kaas gesmolten is en de aardappeltjes gaar zijn.
  • Serveer met de komkommerblokjes en een flinke schep Griekse yoghurt.

Tips

Heb je een keer wat meer tijd? Kook een paar kipfiletjes en leg ze gekookt en wel in de vriezer! Je kunt ze zelfs al losmaken als pulled chicken. Dan is je kipsalon helemaal snel klaar.
En wil je gewoon iets anders of heb je wat over? Je vindt hier ook meer recepten met kip, aardappel, Griekse yoghurt en komkommer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept