Russische borsjt

Russische borsjt

Russische borsjt

Een goed vullend, erg lekker en vooral voor de koudere dagen supersoepje!
Moeilijkheid niet moeilijk
Afwas heel weinig
Trefwoorden aardappel bietjes rundvlees Russisch soep
Bereiding 3 uur
Porties 3 porties
Calorieën 500kcal
Recept van Annemiek

Ingrediënten

  • 300 gram rundvlees in blokjes
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 handje kruiden naar eigen smaak
  • 1 citroenschil geraspt
  • 2 blokjes rundvleesbouillon
  • 1 tomaat in blokjes
  • 250 gram vastkokende aardappelen in blokjes
  • 1 blaadje laurier
  • 500 gram bietjes gekookt of rauw
  • 1 handje dille fijngesneden
  • 1 bakje sour cream

Instructies

  • Bak het vlees in olie of bakboter rondom bruin. Voeg de ui, knoflook, paprika, kruiden en citroenschil toe en bak even mee. Vervolgens de tomaat, aardappel en laurierblaadje in de pan doen en even meebakken. Voeg anderhalve liter water toe en de bouillonblokjes en breng aan de kook.
  • Heb je ongekookte bietjes? Voeg die dan na een uurtje pruttelen toe en laat de soep daarna nog anderhalf uur verder pruttelen.
    Heb je gekookte bietjes? Wacht dan 2 uur, voeg ze toe en laat de soep dan nog een half uurtje pruttelen.
  • Snij een handje dille fijn en roer door de soep. Schep de soep op, schep een lekkere lepel sour cream bovenop en garneer met het takje dille.

Video

Tips

Het is een flinke hoeveelheid soep, dit recept! Voor 4 kleine of 3 grote porties. Maar hij is gemakkelijk in te vriezen, zodat je nog wat vaker deze winter van deze soep kunt genieten. 
Toch liever een ander soepje? Dat kan natuurlijk ook!

Nutrition

Calories: 500kcal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept