Auberginesoep+
Een auberginesoep net even iets spannender maken dan een gewone auberginesoep? Voeg er dan kerrie, worteltjes en gepelde tomaten aan toe! Erg lekker met een (zelfgebakken) broodje, met hummus van zongedroogde tomaat.
Porties 4 porties
Calorieën 300kcal
Benodigdheden
- staafmixer
Ingrediënten
- 1 grote ui gesnipperd
- 1/2 eetlepel kerriepoeder
- 1 grote aubergine of 2 kleintjes, in stukken
- 200 gram geschrapte worteltjes in stukken
- 1 groot blik gepelde tomaten
- 1 blokje groentebouillon
Instructies
- Snipper de ui en fruit deze samen met de kerrie zachtjes aan. Snijd ondertussen de aubergine en de worteltjes in lekkere grote stukken. Voeg dit toe aan de ui en bak kort even mee.
- Voeg dan de gepelde tomaten toe en schenk er water bij tot de groenten net onder staan. Voeg het bouillonblokje toe, breng de soep aan de kook en laat 15 minuten koken.
- Pureer de soep. Heb je nog een beetje kookroom staan toevallig? Schenk daar dan zeker een flinke scheut van in de soep, om hem nóg lekkerder te maken.
Tips
Annemiek: “Mijn soeprecepten zijn altijd wel voor meerdere porties. Want soep invriezen en er later nog eens van genieten kan altijd!”
Nutrition
Calories: 300kcal