Aubergine in tomatensaus met ricotta

Aubergines in tomatensaus met ricotta

Aubergines in tomatensaus met ricotta

Een erg lekker basisgerecht, waar je van alles bij kunt eten: stukje vlees of vis, pasta of rijst, gebakken aardappeltjes of nachochips.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas heel weinig
Trefwoorden aubergine koolhydraatarm pijnboompitjes ricotta tomaat tomatensaus vegetarisch
Voorbereiding 1 uur
Bereiding 20 minuten
Porties 1 portie
Calorieën 320kcal
Recept van Annemiek

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 blik tomatenpolpa met knoflook
  • 100 gram ricotta
  • 1 eetlepel pijnboompitjes geroosterd
  • zout, peper, andere kruiden naar smaak

Instructies

  • Ongeveer een uur voor je gaat koken, snijd je de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm. Bestrooi de plakken ruim met zout, en leg ze vervolgens ondersteboven in een vergiet. Ook de andere kant bestrooien met wat zout.
  • Dep de aubergines goed droog, en snijd de plakken in kwartjes. Verhit olie of boter in een pan en bak de aubergines aan één kant rustig, zo'n 10 minuten. Daarna omdraaien en de andere kant 5 minuten bakken.
  • Daarna de saus erover gieten en goed verdelen. Verdeel de ricotta over de saus (kleine bergjes maken met een theelepel), voeg naar smaak kruiden toe, en laat het gerecht sudderen met de deksel op de pan, voor ongeveer 5 minuten.
  • Strooi er, om het af te maken, een eetlepel geroosterde pijnboompitjes overheen.

Tips

Krijg je spontaan trek in meer met aubergine? Klik dan zeker door!

Nutrition

Calories: 320kcal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept