Albondigas

Albondigas

Deze Spaanse gehaktballetjes doen het heerlijk als onderdeel van een tapasmaaltijd. Maar je kunt ze ook gewoon met wat pasta, rijst of brood ‘los’ eten.

Albondigas

Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus. Oftewel albondigas! Onmisbaar bij de tapas, maar ook heerlijk met pasta, rijst of een broodje.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas weinig
Trefwoorden eitje gehakt knoflook sjalot Spaans tomaat
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 20 minuten
Porties 20 balletjes
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 eitje
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 1/4 Spaanse peper fijngesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • verse bieslook

Instructies

  • Meng het gehakt met het eitje, paneermeel, paprikapoeder, oregano en de helft van de knoflook.
  • Draai er balletjes van en bak deze in wat olie of boter eerst op hoog vuur aan. Zet de warmtebron daarna lager en laat ze verder garen. Neem uit de pan.
  • Verhit in dezelfde pan nog wat olie als het nodig is. Fruit het sjalotje, de peper en de rest van de knoflook aan. Voeg de tomatenblokjes toe en warm goed door. Breng op smaak met peper en voeg de balletjes toe aan de saus.

Tips

Toch trek in iets anders met gehakt? Daar vind je ook inspiratie voor.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept