De koelkast helpt mee, daar hoef je zelf niets aan te doen 4 uuruur
Porties 1cake
Recept van Gabrielle
Ingredients
5blaadjesgelatine
5eetlepelssinaasappelsap
100grampure chocoladegrof gehakt
500gramkwark
100gramaardbeien
3eetlepelsaardbeienjam
20oreo koekjes+ een paar voor de decoratie
50gramboter
Instructions
Week de gelatine een minuut of tien in koud water. Knijp de blaadjes uit en verwarm ze stuk voor stuk in het sinaasappelsap tot ze opgelost zijn.
Roer de gehakte chocolade door de kwark en roer vervolgens het sinaasappelsap met de opgeloste gelatine er door.
Bekleed een cakevorm met twee op maat gemaakte stroken bakpapier (één in de lengte en één in de breedte) en stort hierin het kwarkmengsel. Zet voor 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Snijd een paar aardbeien in plakjes en bedek hiermee de kwarklaag. Bestrijk met de aardbeienjam (deze kun je eventueel eerst iets verwarmen met een paar eetlepels sinaasappelsap om 'm wat dunner te maken). Zet weer terug in de koelkast voor minimaal een uur.
Maal de oreokoekjes fijn in de hakmolen of keukenmachine. Smelt de boter en vermeng deze met het koekkruim. Bedek hiermee de jamlaag en druk voorzichtig aan met de bolle kant van een lepel. Zet weer terug in de koelkast, voor minimaal een uur.
Haal de cake uit de koelkast en keer 'm voorzichtig op een schaal. Decoreer met de overgehouden oreokoekjes en wat aardbeien.
Tips
Oreo's zijn los al lekker, maar het kruim dat je ervan kunt maken is minstens zo onweerstaanbaar om te gebruiken in desserts.