Restaurant bloopers – deel 2

Soms bestel je iets waarvan je écht zeker weet dat je het lekker vindt. Maar dan geeft de kok in het restaurant er een draai aan die je niet zag aankomen…

Zo was ik een keer met lief D. in een restaurant buiten Italië met een voornamelijk Italiaanse kaart. Ik hou van pasta en koos de spaghetti all’Amatriciana. Lekker pittig! Dacht ik.

Ook toen dronk ik zelden alcohol en ik bestelde er een Fanta bij te drinken. Die was al half leeg toen het eten kwam, uiteraard geen probleem. Tot ik twee happen had genomen. Lekker pittig?!?! Nee, véél te pittig! Of de kok nu was uitgeschoten met de Spaanse peper of dat dit gewoon de manier van dit restaurant was om dit heerlijke gerecht te maken, geen idee. Maar ik stond in brand. Gelukkig hebben we de Fanta nog. Twee slokken, leeg.

Vanaf dat moment had de ober besloten om ons vrijwel te negeren. En omdat het onbeleefd is om een vol bord te laten staan (en omdat ik ook wel honger had), at ik toch om de saus heen rustig (nou ja) door. Uiteindelijk lukte het om nog een frisje te bestellen, die was ook zo op. En tot de volgende ochtend heb ik niets meer geproefd….

Ach. Soms schiet je gewoon een beetje uit met een ingrediënt. Gebeurt mij ook wel eens ;-).

Blijf proeven!

Liefs, Gabrielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *