Gemakkelijk en lekker, deze open quiche.
Zuurkoolquiche met spekjes
Een paar minuten voorbereiden en dan de oven in. Kun je zelf even een aflevering van je favoriete serie kijken, daarna is je eten klaar!
Porties 1 portie
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 2 vellen bladerdeeg ontdooid
- 1 eetlepel mosterd
- 4 knakworstjes in de lengte gehalveerd
- 200 gram zuurkool uitgelekt
- 2 eetlepels zilveruitjes uitgelekt
- 60 gram spekjes
- 1 handje geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Leg de velletjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik er met een vork gaatjes in. Besmeer de velletjes met mosterd en leg er de halve knakworstjes met het snijvlak naar beneden op.
- Meng de zuurkool met de zilveruitjes en spekjes en leg een hoopje op iedere bladerdeegbasis.
- Bestrooi met de geraspte kaas en wat zwarte peper en schuif voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Tips
Deze open quiches zijn ook goed te maken als verrassend warm hapje op een feestje. Snijd daarvoor elk bladerdeeg velletje in vieren en halveer de worstjes ook nog een keer. Maak je torentje dan ook wat lager (minder zuurkoolmengsel), zodat het echt als hapje kan worden gegeten.
Je kunt een heel bakje spekjes in één keer knapperig uitbakken en dan laten uitlekken op een stukje keukenpapier. Wat je vandaag niet gebruikt, kun je in een bakje in de koelkast bewaren voor het volgende gerecht.
Zuurkool met een twist! Een leuke manier om zuurkool te presenteren en de combi met zilveruitjes zou ik zelf niet hebben bedacht. Zeker een aanrader die bij ons vaker op tafel zal komen.
Fijn om te horen! Zilveruitjes zijn verrassend lekker in warme gerechten. Ook in stamppotten bijvoorbeeld.