Dit recept maakte ik, samen met z’n hartige variant, hoe toepasselijk, op de nationale pannenkoekendag. Amerikaanse pancakes, de dikke fluffy variant van onze pannenkoek, vind ik altijd heerlijk. Het was even zoeken, maar ik vind het recept met Griekse yoghurt het lekkerst. Dus hier is-‘ie.
Zoete pancakes
Amerikaanse pannenkoekjes zijn dik en fluffy. Zo zien ze eruit en zo horen ze ook te smaken.
Porties 4 stuks
Ingrediënten
- 75 gram Griekse yoghurt
- 1 eitje
- 30 gram bloem
- ½ theelepel bakpoeder
- snufje zout
Instructies
- Tik je eitje en meng het met behulp van een garde met de Griekse yoghurt. Als het geheel goed gemengd is, voeg je bloem, bakpoeder en zout toe. Roer rustig tot een dik beslag.
- Verwarm wat olie of boter in de pan. Maak met een jus-opscheplepel of kleine soeplepel bergjes beslag in de pan. Zorg dat ze voldoende uit elkaar liggen. Als je pan groot genoeg is, passen er net vier in.
- Bak je pancakes op laag vuur tot de bovenkant een beetje begint te stollen (aan de randen). Keer met behulp van een spatel en bak de andere kant nog een minuutje.
Tips
Op de foto staan de pancakes als klassieker met ahornsiroop en blauwe bessen. Maar leef je vooral uit met pindakaas, nutella, chocopasta, room of yoghurt, noten en fruit. Precies zoals jij ze lekker vindt zijn deze pancakes de beste (ontbijt)traktatie.
Griekse yoghurt, daar kun je de lekkerste dingen mee maken. Klik er maar op!