Zoete aardappel sandwich

Zoete aardappel sandwich

Je hebt trek in een broodje. Maar je wilt liever geen brood eten. Hmmm…. Waar zou je dan eens iets lekkers op kunnen smeren? Op zoete aardappelplakken dus! En het fijne is: je kunt de geblancheerde plakken super makkelijk invriezen! Dus zo heb je altijd een broodje bij de hand als je trek hebt.

Zoete aardappel sandwich

Een broodje zonder brood, da's lekker. En makkelijk. En snel klaar.
Moeilijkheid eitje
Afwas weinig
Trefwoorden OMS proof paprika tomaat veganistisch vegetarisch zoete aardappel
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Porties 4 broodjes
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel
  • 1 puntpaprika
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel jalapeno pepers uit een pot
  • 1 avocado

Instructies

  • Schil de zoete aardappel en snijd in plakken van ongeveer 1 cm dik.
  • Blancheer de plakken 5 minuten en spoel na met koud water. Deze geblancheerde plakken kun je prima invriezen.
  • Verhit de grillpan en rooster de zoete aardappel plakken ongeveer 5 minuten per kant, tot ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben. Je kunt de plakken eventueel insmeren met wat (avocado)olie, maar nodig is het niet.
  • Maak met de hakmolen van de staafmixer of een keukenmachine een salsa van paprika, tomaat en pepers. Prak de avocado fijn.
  • Besmeer de plakken met avocado en beleg met de salsa.

Tips

Je kunt je zoete aardappelplakken met van alles besmeren. Een restje roomkaas, of een plak oude kaas, vleeswaren… leef je uit!
Heb je de smaak van zoete aardappel te pakken, dan vind je hier op de site nog wel meer suggesties.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept