Aardbeien combineren heerlijk met pepersmaken zoals zwarte peper en rucola. Deze salsa is zó gemaakt en een echte smaakmaker. Heerlijk bij gebakken zalmfilet, maar ook prima over een stukje vlees.
Zalmfilet met aardbeiensalsa
Een heerlijk zomers gerecht! De zachte, zoutige zalmfilet combineert perfect met de pepersmaak van aardbeien. Wat gekookte krieltjes er bij, een groene salade, en klaar.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 200 gram krieltjes voorgekookt
- 1 zalmfilet schoongespoeld en droog gedept
- 50 gram aardbeien in stukjes
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 handje rucola
- zwarte peper naar smaak
- ½ komkommer in halve plakjes
Instructies
- Kook of stoom de krieltjes of warm ze op in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit wat olie in een pan en bak de zalm op de huid op niet te hoog vuur. Als de voor 3/4 gaar is kun je 'm voorzichtig omkeren en nog twee minuutjes bakken. Bestrooi met wat peper.
- Maak intussen de salsa door de stukjes aardbei te mengen met een paar fijngesneden blaadjes rucola, de zwarte peper en de rode wijnazijn.
- Schik de rest van de rucola en de komkommer op het bord en druppel er nog wat wijnazijn over. Of maak een (andere) groene salade er bij, ook heel lekker. Leg de krieltjes en de zalm er bij en schep de salsa over de zalm.