Tortillavissticks

Tortilla vissticks

Tortillavissticks

Een visstickje is altijd lekker natuurlijk, alleen als je ze zelf maakt zijn ze nóg lekkerderder! Deze zijn gepaneerd met gemalen tortillachips. Pas op, je zou er bijna je vingers bij opeten!
Moeilijkheid niet moeilijk
Afwas normaal
Trefwoorden paneren tilapia tortillachips vissticks
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Porties 1 portie
Calorieën 700kcal
Recept van Annemiek

Benodigdheden

  • keukenmachine

Ingrediënten

  • 100 gram tortillachips naturel of je favoriete smaakje
  • 1 eitje
  • 3 eetlepels bloem
  • 150 gram tilapiafilet of een andere stevige witvis

Instructies

  • Maal de tortillachips fijn in de keukenmachine. Niet té fijn, maar ook niet te grof. Het beste maal je ongeveer 50 gram per keer. Schud de gemalen chips op een bord.
  • Tik je eitje boven een bord en klop het een beetje los met een vork.
    Op een ander bord schep je ongeveer 3 eetlepels bloem.
    Snijd de vis in lange repen.
  • Haal de visrepen eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de tortillachips. Zorg dat de vis goed bedekt is.
    Als ze allemaal gedaan zijn, moet je eerst even je vingers wassen 😉 en daarna kunnen de vissticks de pan in. Ongeveer 8 minuten per kant bakken, tot de vissticks mooi bruin van kleur zijn.

Tips

Erg lekker met gegrilde courgette en aubergine (zoals op de foto), maar ik denk dat eigenlijk alle groenten er prima bij passen!

Nutrition

Calories: 700kcal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept