Tagliatelle met pestosaus en stoomgroenten

Tagliatelle met pestosaus en stoomgroenten

Tagliatelle met pestosaus en stoomgroenten

Nomnomnom! Een pastaatje gaat er altijd wel in. Het meest verrassend in dit gerecht is toch wel de gestoomde komkommer. Een probeersel, maar heel goed gelukt. Ik vind 'warme' komkommer misschien nog wel lekkerder dan koude komkommer…
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden aspergetips komkommer pasta pestosaus tagliatelle vegetarisch
Bereiding 15 minuten
Porties 1 portie
Calorieën 800kcal
Recept van Annemiek

Benodigdheden

  • Stoompan

Ingrediënten

  • 1 blokje groentebouillon
  • ½ komkommer
  • 100 gram aspergetips
  • 75 gram tagliatelle
  • flinke portie slanke pestosaus zie recept hier op de site

Instructies

  • Vul de onderste helft van de stoompan ruim met water. Breng aan de kook met en bouillonblokje. Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in 4 stukken, verwijder het middelste gedeelte en snijd dan nog een keer ieder stukje doormidden.
  • Verdeel de komkommerrepen en de aspergetips over het bovenste gedeelte van de stoompan. Wanneer het water kookt, doe je de tagliatelle in het water, stoomgedeelte erop, en daar weer de deksel op. Laat 7 minuten koken/stomen (kijk even op de verpakking van de pasta of dat niet anders is).
  • Ondertussen kun je de slanke pestosaus maken!
  • Giet de pasta af en verdeel, met een beetje olijfolie, over een bordje. Schep daarover de pestosaus en verdeel daarbovenop de groenten. Afmaken met een beetje parmezaan en/of een paar pijnboompitjes.

Tips

Wanneer je geen stoompan hebt, kun je ook de pasta apart koken en de groenten roerbakken. Vast ook heel lekker!
Het recept voor de pestosaus vind je trouwens hier. En met pasta vind je ook genoeg ideeën trouwens.

Nutrition

Calories: 800kcal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept