Nomnomnom! Een pastaatje gaat er altijd wel in. Het meest verrassend in dit gerecht is toch wel de gestoomde komkommer. Een probeersel, maar heel goed gelukt. Ik vind 'warme' komkommer misschien nog wel lekkerder dan koude komkommer...
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden aspergetips komkommer pasta pestosaus tagliatelle vegetarisch
Bereiding 15 minutenmin
Porties 1portie
Calorieën 800kcal
Recept van Annemiek
Benodigdheden
Stoompan
Ingrediënten
1 blokjegroentebouillon
½komkommer
100gramaspergetips
75gramtagliatelle
flinke portieslanke pestosauszie recept hier op de site
Instructies
Vul de onderste helft van de stoompan ruim met water. Breng aan de kook met en bouillonblokje. Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in 4 stukken, verwijder het middelste gedeelte en snijd dan nog een keer ieder stukje doormidden.
Verdeel de komkommerrepen en de aspergetips over het bovenste gedeelte van de stoompan. Wanneer het water kookt, doe je de tagliatelle in het water, stoomgedeelte erop, en daar weer de deksel op. Laat 7 minuten koken/stomen (kijk even op de verpakking van de pasta of dat niet anders is).
Ondertussen kun je de slanke pestosaus maken!
Giet de pasta af en verdeel, met een beetje olijfolie, over een bordje. Schep daarover de pestosaus en verdeel daarbovenop de groenten. Afmaken met een beetje parmezaan en/of een paar pijnboompitjes.
Tips
Wanneer je geen stoompan hebt, kun je ook de pasta apart koken en de groenten roerbakken. Vast ook heel lekker! Het recept voor de pestosaus vind je trouwens hier. En met pasta vind je ook genoeg ideeën trouwens.