Vanavond een heerlijk stukje vlees? Maak het extra lekker met zelfgemaakte chimichurrie.
Steak met chimichurrie
Een goed gebakken stukje rundvlees met Argentijnse salsa… hmmmmmm….
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 biefstuk of ossehaas op kamertemperatuur
- 2 eetlepels chimichurrie
Instructies
- Wrijf het vlees in met peper en verhit boter of olie in een koekepan.
- Wanneer je bakproduct goed heet is, voeg je het vlees toe. Schroei aan één kant dicht en keer om. Schroei aan de andere kant dicht. Zet je warmtebron lager en keer het vlees weer om. Bak ongeveer 2 minuten (medium, bij een stukje vlees van ongeveer 150 gram) aan elke kant. Prik niet in het vlees om het te keren, gebruik een spatel of tang.
- Leg ondertussen een vel alumiumfolie klaar en strooi wat grof zout op het midden. Neem het vlees uit de pan en leg het op het zout. Strooi ook wat zout bovenop en vouw de folie dicht.
- Laat ongeveer 5 minuten rusten. Pak uit en besmeer met de chimichurrie. Lekker met gebakken champignons en rijst.
Tips
Het recept voor chimichurrie vind je hier.
Dit is natuurlijk ook lekker met Hasselback aardappeltjes of aardappelgratin.