Een goed gebakken stukje rundvlees met Argentijnse salsa... hmmmmmm....
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden Argentijns biefstuk vlees
Voorbereiding 1 minuutmin
Bereiding 10 minutenmin
Porties 1portie
Recept van Gabrielle
Ingrediënten
1biefstuk of ossehaasop kamertemperatuur
2eetlepelschimichurrie
Instructies
Wrijf het vlees in met peper en verhit boter of olie in een koekepan.
Wanneer je bakproduct goed heet is, voeg je het vlees toe. Schroei aan één kant dicht en keer om. Schroei aan de andere kant dicht. Zet je warmtebron lager en keer het vlees weer om. Bak ongeveer 2 minuten (medium, bij een stukje vlees van ongeveer 150 gram) aan elke kant. Prik niet in het vlees om het te keren, gebruik een spatel of tang.
Leg ondertussen een vel alumiumfolie klaar en strooi wat grof zout op het midden. Neem het vlees uit de pan en leg het op het zout. Strooi ook wat zout bovenop en vouw de folie dicht.
Laat ongeveer 5 minuten rusten. Pak uit en besmeer met de chimichurrie. Lekker met gebakken champignons en rijst.