Wat een heerlijke combinatie! Knapperige, zoute spekjes met het zoet van blauwe bessen en nectarines. En zoals het bij een salade hoort, boordevol groenten. Deze zomer in je kommetje is ook nog eens snel klaar. De blauwe bessen dressing maakte ik al eerder, dus dat recept vind je ook hier op de website.
Spekjessalade met blauwe bessen dressing
Wat een heerlijk kommetje zomer is deze salade. Zoet en zout, knapperig en zacht… Genieten!
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 200 gram aardappels (geschild en) in stukken
- 75 gram spekreepjes
- 1 sjalotje fijn gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 tomaat in stukken
- 2 kleine nectarines in stukken
- 200 gram ijsbergsla
- 3 eetlepels blauwe bessen dressing
- 1 handje blauwe bessen
Instructies
- Kook de aardappels is circa 20 minuten in licht gezouten water gaar.
- Bak de spekjes lekker knapperig. Neem uit de pan en laat even uitlekken op een velletje keukenpapier. Bak in het achtergebleven vet de sjalot met de knoflook. Voeg de tomaten en de afgegoten aardappels toe en bak even mee.
- Meng spekjes, aardappelmengsel, nectarine en sla door elkaar, overgiet met de dressing en strooi de blauwe bessen er over.
Tips
Wat kun je met salade toch enorm variëren. Dat zie je wel aan het aantal recepten hier op de website. En de rest van de spekjes? Die komen ook wel op toch?