Ken je die ansjovis die je als borrelhapje kunt kopen in de supermarkt? Ik vind die dus echt heerlijk en meestal haalt zo’n bakje maximaal voor de helft de beoogde borrel – of helemaal niet ;-). Ik vroeg me af of ze ook niet lekker zouden zijn door een gerecht, dus dat heb ik maar eens geprobeerd. En dille combineert natuurlijk altijd goed met vis, dus de dillepesto die ik had gemaakt kwam goed van pas.
Spaghetti met ansjovis en dillepesto
Super eenvoudig, zeker als je de dillepesto al gemaakt hebt. Maar ook die heb je zo klaar, dus dit gerechtje kan in tien minuutjes voor je klaar staan.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 80 gram spaghetti
- 2 eetlepels romige dillepesto
- 1 bakje ansjovis uit het borrelschap
- peper naar smaak
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de ansjovisjes wat kleiner en maak zo nodig de dillepesto.
- Giet de spaghetti af en meng alles goed door elkaar.
Tips
Eenvoudig, maar heerlijk. Meer inspiratie voor (eenvoudige) pastagerechten vind je hier op de website.