Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara - resultaat

Het is écht niet moeilijk om deze Italiaanse klassieker te maken. De variant met avocado vind je hier, dit is de traditionele versie, maar dan op z’n Eitjes. Dus met ‘gewone’ spekjes in plaats van pancetta. En wat rucola om nog wat veggies binnen te krijgen – maar je kunt er natuurlijk ook een salade bij (of voor of na) eten.

Spaghetti carbonara

Eenvoudig, snel, smaakvol! Typisch een gerecht uit de Italiaanse keuken dus. En gemakkelijk te maken voor één persoon!
Moeilijkheid eitje
Afwas normaal
Trefwoorden eitje eten uit een kommetje hoofdgerecht Italiaans pasta spekjes
Voorbereiding 1 minuut
Bereiding 12 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 100 gram spaghetti
  • ½ bakje spekjes
  • 1 eitje
  • 20 gram Parmezaanse kaas geraspt, plus een beetje extra voor bovenop
  • peper vers uit de molen
  • 1 handje rucola

Instructies

  • Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de spekjes in hun eigen vet.
  • Tik je eitje in een kom en klop 'm los met de geraspte kaas.
  • Als de spaghetti klaar is, giet je 'm af, roer de spekjes er door en het ei-kaas mengsel. Doe dit van je warmtebron af, het is niet de bedoeling dat het gaat bakken.
  • Leg een handje rucola op je bord en schep hierop je carbonara. Bestooi enthousiast met peper en nog wat kaas.

Tips

Je zou ’t bijna morgen weer eten, zo lekker. Maar, je kunt nog veel meer met de overgebleven spekjes en Parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept