Soms, wil je het net even anders dan anders. Waarom zou je ook altijd aardappelen eten bij boerenkool? Echt, met spaghetti is het ook heel erg lekker!
Spaghetti boerenkool met worst
Winterse kost? Boerenkool! Maar deze keer niet met aardappelen gestampt, maar met spaghetti. Écht ook heel lekker.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 75 gram spaghetti
- 1 sjalotje fijngesneden
- 1 eenpersoons rookworst of een stokje chorizo, in stukjes
- 100 gram gesneden boerenkool
- 2 eetlepels zilveruitjes
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel crême fraîche
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Fruit het sjalotje even aan in wat olie in een hapjespan of wokpan. Voeg de worst toe en bak een minuut of 5 mee. Voeg dan de boerenkool toe en roerbak deze ook 5 minuten mee. Blus af met een scheut water.
- Voeg de mosterd en crème fraîche toe en stoof een paar minuutjes met het deksel op de pan.
- Schep de afgegoten spaghetti door de saus en schep de zilveruitjes erdoor.
Tips
Krijg je nu trek in boerenkool? Je vindt er hier nog meer recepten mee.