Spaghetti boerenkool

Spaghetti boerenkool met worst

Soms, wil je het net even anders dan anders. Waarom zou je ook altijd aardappelen eten bij boerenkool? Echt, met spaghetti is het ook heel erg lekker!

Spaghetti boerenkool met worst

Winterse kost? Boerenkool! Maar deze keer niet met aardappelen gestampt, maar met spaghetti. Écht ook heel lekker.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas heel weinig
Trefwoorden boerenkool crème fraîche mosterd pasta rookworst zilveruitjes
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 15 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 75 gram spaghetti
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 1 eenpersoons rookworst of een stokje chorizo, in stukjes
  • 100 gram gesneden boerenkool
  • 2 eetlepels zilveruitjes
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel crême fraîche

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Fruit het sjalotje even aan in wat olie in een hapjespan of wokpan. Voeg de worst toe en bak een minuut of 5 mee. Voeg dan de boerenkool toe en roerbak deze ook 5 minuten mee. Blus af met een scheut water.
  • Voeg de mosterd en crème fraîche toe en stoof een paar minuutjes met het deksel op de pan.
  • Schep de afgegoten spaghetti door de saus en schep de zilveruitjes erdoor.

Tips

Krijg je nu trek in boerenkool? Je vindt er hier nog meer recepten mee.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept