Slanke pestosaus

Slanke pestosaus

Zo’n sausje dat bijna overal lekker bij is? Deze dan!

Slanke pestosaus

Deze saus is een variant op de pesto die we allemaal kennen! Door ricotta te gebruiken krijgt de saus een licht kaassmaakje, maar kun je er zonder schuldgevoel lekker veel van eten!
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden basilicum knoflook pestosaus pijnboompitjes
Bereiding 5 minuten
Porties 2 porties
Calorieën 235kcal
Recept van Annemiek

Ingrediënten

  • 40 gram basilicum
  • 40 gram pijnboompitten
  • 80 gram ricotta
  • 1 teentje knoflook
  • lekker veel peper
  • 1 snufje zout
  • 1 scheutje olijfolie

Instructies

  • Alle ingrediënten mogen samen en tegelijk in de keukenmachine. Even goed laten draaien en klaar is deze lekkere saus!
    Wil je een wat dunnere saus, voeg dan wat meer olijfolie toe. Wil je de saus morgen op een broodje of cracker smeren als lunch? Gebruik dan niet te veel olie.

Tips

Lekker bij een (pasta)salade, maar ook zéér geschikt voor op een toastje of bij de lunch! En heb je ricotta over, dan gebruik je die weer in een ander recept.

Nutrition

Calories: 235kcal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept